Opublikowani. Creative Communication Advisors
Lodziarnia to świetny pomysł na biznes rodzinny
Z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciach? Nie tylko. Okazuje się, że prowadzenie własnej lodziarni to jeden z tych biznesów, w których pomoc bliskich może okazać się bezcenna.
Biznes/firma/Przemysł
2020-03-24, 22:29
To się samo nakręca - #Gastro dalej pomaga
Ponad 30 firm dołączyło przez dobę od 15 do 16 marca do akcji #GastroPomaga Białystok. Przede wszystkim restauratorzy, którzy rozwożą medykom ciepłe jedzenie, ale zgłosili się też hotelarze, oferujący noclegi lekarzom spoza Białegostoku, firmy sprzedające opakowania i prywatne osoby, które chcą się zaangażować w coś sensownego i nie stać bezczynnie, kiedy toczy się walka z koronawirusem.
Biznes/firma/Przemysł
2020-03-24, 22:11
Burger i browar – para idealna
Burgery dawno przestały być kojarzone z „byle jakim” jedzeniem. Jakość składników, przede wszystkim mięsa, pieczywa i warzyw, wyniosła je do kategorii topowych dań. Sieć Krówka i Połówka, by podbić walory smakowe swoich burgerów poleca do nich odpowiednie alkohole. Co pasuje do cieplej bułki z pysznym wkładem?
Biznes/firma/Przemysł
2020-03-24, 21:38
RentEye – inteligentny czujnik nadzorujący mieszkania na wynajem wchodzi do sprzedaży
To pierwsze tego typu rozwiązanie w Polsce, które ma szansę zrewolucjonizować rynek najmu krótkoterminowego. RentEye to czujnik monitorujący hałas, dym, temperaturę oraz wilgotność w mieszkaniu. Urządzenie jest połączone z aplikacją mobilną, która przesyła właścicielowi odpowiednie powiadomienia w przypadku przekroczenia ustalonych parametrów.
Biznes/firma/Przemysł
2020-03-22, 17:00
Instalacje sanitarne – na co zwrócić uwagę podczas wyboru, aby służyły przez długie lata?
Budowa lub remont domu już nie jednej osobie spędziły sen z powiek. Bardzo często jest tak, że nie zwracamy uwagi na elementy, których nie widać, skupiając się na ogólnym wyglądzie i uważamy, że na instalacjach sanitarnych można zaoszczędzić. A to duży błąd.
Biznes/firma/Przemysł
2020-03-22, 15:41
Najnowsze inwestycje Podlaskich Zakładów Zbożowych – profesjonalne laboratorium i piekarnia wypiekowa
Nikogo nie trzeba przekonywać do tego, że smak i aromat potraw w największym stopniu zależy od jakości wykorzystywanych składników. Jednym słowem – bez dobrej mąki nie będzie chleba… Podlaskie Zakłady Zbożowe w Białymstoku w sposób szczególny dbają o jakość swoich produktów inwestując w profesjonalny sprzęt. Dwie najnowsze inwestycje, które są gwarancją mąk najwyższej jakości, to nowoczesne laboratorium i piekarnia wypiekowa.
Biznes/firma/Przemysł
2020-02-25, 22:56
Dyplomacja od kuchni
Nie od dziś wiadomo, że politykę robi się przy stole, gdzieś między aperitifem a deserem. Ten aspekt dyplomatycznej „kuchni” – jako jeden z wielu – był poruszony podczas zaczynającego się 24 lutego Piątego Festiwalu Dyplomatycznego. Kulinarne obyczaje Japończyków przedstawi Mariusz Olechno, Sushi Chef w KOKU Sushi, wywodzącej się z Białegostoku, największej polskiej sieci sushi barów.
Biznes/firma/Przemysł
2020-02-25, 22:26
Kawiarnie przechodzą na eko
Ekorewolucja w gastronomii stała się faktem. Także branża kawowa odczuła jej silny podmuch. Trend ten zbiegł się z wysypem rzemieślniczych palarni, z założenia bardziej tradycyjnych i przyjaźniejszych środowisku. Mamy więc u baristów rewolucję do kwadratu. I jak każda rewolucja ma ona swoje koszty.
Biznes/firma/Przemysł
2020-02-25, 22:20
Laktopol rozwija skup mleka
W przeciągu ostatnich dwóch lat Laktopol powiększył ilość skupionego mleka o ponad 160%. Firma oferuje producentom tę usługę od połowy 2016 r. i sukcesywnie rozwija sieć współpracujących z nią rolników.
Biznes/firma/Przemysł
2020-02-25, 22:12
Sztuczna inteligencja pomoże wyjść z nałogu
Polscy naukowcy opracowali nowatorską metodę walki z uzależnieniami od substancji i zachowań. Powstała aplikacja mobilna, która przy wykorzystaniu sztucznej inteligencji będzie pomagać w utrzymaniu abstynencji, wspierać procesy terapii uzależnień oraz uczyć dbania o zdrowie psychiczne.
Biznes/firma/Przemysł
2020-02-25, 21:54
Uganda – kolejny afrykański kraj ma mapie odbiorców Laktopolu
PPHU Laktopol, firma z branży mleczarskiej, poszerzyła swój rynek zbytu o Ugandę. Obecnie spółka, której główny zakład produkcyjny znajduje się w Suwałkach, eksportuje towary do niemal 90 krajów świata, głównie Afryki, Bliskiego Wschodu oraz obu Ameryk.
Biznes/firma/Przemysł
2020-01-22, 23:22
Na czym polega cupping
Coraz popularniejszą formą firmowych eventów integracyjnych jest cupping. Wiadomo – dobre biuro pachnie dobrą kawą. Dla pracowników filiżanka czarnej to często jedyny moment odprężenia. Ważne więc, by znaleźć tę, która najbardziej smakuje.
Biznes/firma/Przemysł
2020-01-22, 23:00
LodyBonano podsumowują rok 2019
W 2019 roku pod szyldem LodyBonano działało ponad 220 lodziarni w całej Polsce. W sumie sprzedały one blisko 12 milionów porcji zimnych deserów. Teraz marka szykuje dla franczyzobiorców spore zmiany w dotychczasowych modelach współpracy – możliwość sprzedaży całorocznej.
Biznes/firma/Przemysł
2019-12-30, 20:15
Sposób KOKU na franczyzę
Franczyza to jedna z popularniejszych w Polsce form rozwoju gastronomii. Przedsiębiorcy, którzy się na nią zdecydowali, przyznają, że najtrudniejsza część planu to utrzymanie jednolitych standardów i powtarzalności we wszystkich punktach. Da się to jednak zrobić, gdy wszyscy grają do jednej bramki.
Biznes/firma/Przemysł
2019-12-21, 01:42
Mąka Tortowa i jej podlaska historia
Gospodynie domowe na Podlasiu od lat uwielbiają jeden produkt. To Mąka Tortowa, która na etykiecie ma charakterystyczny tort ze świeczką. Mało kto wie, że jej historia sięga lat pięćdziesiątych, a produkcja zaczęła się w Polskich Zakładach Zbożowych przy ulicy Elewatorskiej w Białymstoku. Warto też dodać, że nazwa całej ulicy pochodzi od licznych elewatorów należących do młyna.
Biznes/firma/Przemysł
2019-12-21, 01:35
Makarun w wersji smart
Makarun wprowadza do oferty nową opcję franczyzową – wyspę. W ten sposób marka sięga do najatrakcyjniejszych miejsc w centrach handlowych i biurowcach. Lokal, zajmujący zaledwie 10 m.kw. da się w zasadzie postawić wszędzie.
Biznes/firma/Przemysł
2019-12-21, 01:10
Drukarka fiskalna – czy duże firmy mają obowiązek jej posiadania?
Wielu przedsiębiorców zastanawia się, czy powinni zainwestować w drukarkę fiskalną albo czy po przekroczeniu określonej liczby PLU muszą rezygnować z tradycyjnej kasy fiskalnej. Polskie prawo nie reguluje tego żadnymi przepisami, jednak przy większej liczbie towarów lub usług, jest to po prostu praktyczne rozwiązanie.
Biznes/firma/Przemysł
2019-12-21, 01:03
Fastfood nowej ery jest slow
Burgerownia, w której nie uświadczysz zamrażarki czy mikrofalówki brzmi jak lokal z innej epoki. Twórcy Bistro Krówka i Połówka uważają jednak, że wyprzedzają swoją. Wszystkie znaki na ziemi i niebie pokazują bowiem, że nadchodzi czas slowfoodów.
Biznes/firma/Przemysł
2019-12-21, 00:48
Sieć Kurcze Pieczone obchodzi 24. urodziny!
Sieć Kurcze Pieczone istnieje na polskim rynku już od 24 lat. Jej właściciele zaczynali od jednej przyczepy gastronomicznej w Oławie, dzisiaj lokale działające pod ich szyldem można spotkać w 45 miastach Polski. W czym tkwi sekret ich sukcesu?
Biznes/firma/Przemysł
2019-12-19, 23:37
TIS Group rozpoznawalną marką na Białorusi
TIS Group, firma z Podlasia produkująca kotły C.O., która od lat ma ugruntowaną pozycję na krajowym rynku, znakomicie sprzedaje się także na Białorusi. – Współpracujemy z kontrahentami ze Wschodu od dawna, a perspektywy są ciągle rozwojowe – ocenia Tomasz Mańczuk prezes TIS Grup.
Biznes/firma/Przemysł
2019-12-19, 23:06
Soodi Pierogarnia – nowa restauracja na kulinarnej mapie Białegostoku
Soodi Pierogarnia działa od niecałych dwóch miesięcy, a już zdążyła podbić serca białostoczan. Ręcznie robione pierogi, przytulny wystrój wnętrza i przeszklony plac zabaw dla dzieci – obok tego miejsca naprawdę ciężko przejść obojętnie.
Biznes/firma/Przemysł
2019-12-11, 22:50
Marketing w gabinecie dietetyka
Internet jest dla dietetyków podstawowym kanałem promocji ich usług. W tym zawodzie nie wystarczy już być specjalistą od żywienia – teraz dietetycy muszą stać się także sprawnymi marketingowcami. Jakie mają możliwości i jakie narzędzia powinni wdrożyć do swojej codziennej pracy?
Biznes/firma/Przemysł
2019-12-11, 22:22
Otwarcie Makaruna w Dubaju
Największy Makarun na największej sztucznej wyspie świata już otwarty. Od 2 grudnia słynny hotel Atlantis, najbardziej instagramowy punkt w Dubaju, można podziwiać jedząc włoską pastę w wydaniu polskiej sieci – Makarun Spaghetti and Salad.
Biznes/firma/Przemysł
2019-12-11, 22:11
Profesjonalny magazyn czeka właśnie na Ciebie
Prowadzisz firmę i szukasz przestrzeni do magazynowania? Nie stawiaj na półśrodki, ale od razu wybierz miejsce idealne dla Twoich towarów. Gdzie? W Łapach koło Białegostoku!
Biznes/firma/Przemysł
2019-12-02, 21:23
Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015-2024.  Dla dziennikarzy | Zgoda cookies
Strona, którą przeglądasz jest dedykowaną podstroną serwisu biuroprasowe.pl, administrowaną w zakresie umieszczanych na niej treści przez danego użytkownika usługi Wirtualnego biura prasowego, oferowanej przez WhitePress sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku–Białej.

WhitePress sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz odesłania do innych stron internetowych zamieszczone na podstronach serwisu przez użytkowników Wirtualnego biura prasowego lub zaciągane bezpośrednio z innych serwisów, zgodnie z wybranymi przez tych użytkowników ustawieniami.

W przypadku naruszenia przez takie treści przepisów prawa, dóbr osobistych osób trzecich lub innych powszechnie uznanych norm, podmiotem wyłącznie odpowiedzialnym za naruszenie jest dany użytkownik usługi, który zamieścił przedmiotową treść na dedykowanej podstronie serwisu.