Opublikowani. Creative Communication Advisors
Czego Jaś się nie nauczył... na to Jan nie znajdzie czasu
Ponad połowa dorosłych Polaków nie zna dobrze języka angielskiego, ale nie rozwija swoich umiejętności – to wynik badań przeprowadzonych przez platformę językową Tutlo. Najczęstsza wymówka – brak czasu.
Handel/moda/usługi
2020-01-22, 23:15
Na czym polega cupping
Coraz popularniejszą formą firmowych eventów integracyjnych jest cupping. Wiadomo – dobre biuro pachnie dobrą kawą. Dla pracowników filiżanka czarnej to często jedyny moment odprężenia. Ważne więc, by znaleźć tę, która najbardziej smakuje.
Biznes/firma/Przemysł
2020-01-22, 23:00
Nauczyciel – współczesny człowiek renesansu
Słucha, obserwuje, motywuje do działania, a przy tym codziennie uczy czegoś nowego. O kim mowa? O nauczycielu języka angielskiego. W szkole językowej Homeschool w Białymstoku kadra nauczycielska to nie są zwykli lektorzy. Bo nie wystarczy tylko wiedza, trzeba także umieć ją odpowiednio przekazać.
Handel/moda/usługi
2019-12-30, 20:30
LodyBonano podsumowują rok 2019
W 2019 roku pod szyldem LodyBonano działało ponad 220 lodziarni w całej Polsce. W sumie sprzedały one blisko 12 milionów porcji zimnych deserów. Teraz marka szykuje dla franczyzobiorców spore zmiany w dotychczasowych modelach współpracy – możliwość sprzedaży całorocznej.
Biznes/firma/Przemysł
2019-12-30, 20:15
Sposób KOKU na franczyzę
Franczyza to jedna z popularniejszych w Polsce form rozwoju gastronomii. Przedsiębiorcy, którzy się na nią zdecydowali, przyznają, że najtrudniejsza część planu to utrzymanie jednolitych standardów i powtarzalności we wszystkich punktach. Da się to jednak zrobić, gdy wszyscy grają do jednej bramki.
Biznes/firma/Przemysł
2019-12-21, 01:42
Mąka Tortowa i jej podlaska historia
Gospodynie domowe na Podlasiu od lat uwielbiają jeden produkt. To Mąka Tortowa, która na etykiecie ma charakterystyczny tort ze świeczką. Mało kto wie, że jej historia sięga lat pięćdziesiątych, a produkcja zaczęła się w Polskich Zakładach Zbożowych przy ulicy Elewatorskiej w Białymstoku. Warto też dodać, że nazwa całej ulicy pochodzi od licznych elewatorów należących do młyna.
Biznes/firma/Przemysł
2019-12-21, 01:35
W tegorocznych paczkach zamiast czekolady suszone owoce
Wysiłki wielu dietetyków i promotorów zdrowego ożywania zaczynają przynosić skutek. Coraz więcej przedszkoli i szkół rezygnuje z czekoladowego Mikołaja na rzecz zdrowszych, owocowych słodyczy. Jest to ogólnopolski świąteczny trend. I co ważne – także oddolny.
Handel/moda/usługi
2019-12-21, 01:30
Idealna mąka na świąteczne pierogi
Stół wigilijny bez tradycyjnych, polskich pierogów z kapustą i grzybami? Nie, to nie może się udać. Jednak wiele gospodyń wybiera drogę na skróty, kupując gotowe uszka, bo wyrabianie ciasta wydaje się trudne i pracochłonne. Sekret wyjątkowego smaku tkwi w cieście. A jego jakość zależy od mąki. Sukces wigilijnej potrawy zapewni Mąka Tortowa typ 450 z charakterystycznym tortem ze świeczką, która od kilkudziesięciu lat znajduje się w ofercie Podlaskich Zakładów Zbożowych S.A. w Białymstoku.
Handel/moda/usługi
2019-12-21, 01:23
Grudzień to dobry czas dla książek
Statystyki czytelnicze od lat pokazują, że Polacy stronią od literatury. Ale nie w Święta. Okazuje się, że książki znajdują się w czołówce najchętniej kupowanych prezentów, a księgarnie notują w tym okresie gwałtowny wzrost obrotów.
Handel/moda/usługi
2019-12-21, 01:18
Męskie sprawy. Czy badanie ultrasonograficzne wystarczy w profilaktyce nowotworowej?
Rak jądra jest najczęstszym nowotworem występującym u młodych mężczyzn między 20 a 35 rokiem życia. Później choroba daje znać o sobie po osiemdziesiątce. Niestety, wielokrotnie pozostaje niezauważona bądź lekceważona. A badać się warto, bo wcześnie wykryty nowotwór jest w 99 proc. uleczalny.
Zdrowie/uroda/lifestyle
2019-12-21, 01:14
Makarun w wersji smart
Makarun wprowadza do oferty nową opcję franczyzową – wyspę. W ten sposób marka sięga do najatrakcyjniejszych miejsc w centrach handlowych i biurowcach. Lokal, zajmujący zaledwie 10 m.kw. da się w zasadzie postawić wszędzie.
Biznes/firma/Przemysł
2019-12-21, 01:10
Drukarka fiskalna – czy duże firmy mają obowiązek jej posiadania?
Wielu przedsiębiorców zastanawia się, czy powinni zainwestować w drukarkę fiskalną albo czy po przekroczeniu określonej liczby PLU muszą rezygnować z tradycyjnej kasy fiskalnej. Polskie prawo nie reguluje tego żadnymi przepisami, jednak przy większej liczbie towarów lub usług, jest to po prostu praktyczne rozwiązanie.
Biznes/firma/Przemysł
2019-12-21, 01:03
Czy warto uczyć dzieci języka obcego? Warto!
Przecież moja córka jeszcze dobrze nie mówi po polsku. Czy dwa lata to nie za wcześnie na naukę języka obcego? Może zacząć wtedy, gdy opanuje mowę ojczystą? Takie rozterki targają rodzicami maluchów, gdy muszą oni podjąć decyzję o wyborze szkoły językowej.
Handel/moda/usługi
2019-12-21, 00:58
Fastfood nowej ery jest slow
Burgerownia, w której nie uświadczysz zamrażarki czy mikrofalówki brzmi jak lokal z innej epoki. Twórcy Bistro Krówka i Połówka uważają jednak, że wyprzedzają swoją. Wszystkie znaki na ziemi i niebie pokazują bowiem, że nadchodzi czas slowfoodów.
Biznes/firma/Przemysł
2019-12-21, 00:48
Sieć Kurcze Pieczone obchodzi 24. urodziny!
Sieć Kurcze Pieczone istnieje na polskim rynku już od 24 lat. Jej właściciele zaczynali od jednej przyczepy gastronomicznej w Oławie, dzisiaj lokale działające pod ich szyldem można spotkać w 45 miastach Polski. W czym tkwi sekret ich sukcesu?
Biznes/firma/Przemysł
2019-12-19, 23:37
Ekorewolucja w natarciu – czy polska branża gastronomiczna jest na nią gotowa?
Polska branża gastronomiczna staje się coraz bardziej eko. Plastikowe opakowania powoli ustępują miejsca bardziej przyjaznym dla środowiska rozwiązaniom. Rewolucja jest nieunikniona, jednak na powszechne zmiany przyjdzie nam trochę poczekać.
Zdrowie/uroda/lifestyle
2019-12-19, 23:19
TIS Group rozpoznawalną marką na Białorusi
TIS Group, firma z Podlasia produkująca kotły C.O., która od lat ma ugruntowaną pozycję na krajowym rynku, znakomicie sprzedaje się także na Białorusi. – Współpracujemy z kontrahentami ze Wschodu od dawna, a perspektywy są ciągle rozwojowe – ocenia Tomasz Mańczuk prezes TIS Grup.
Biznes/firma/Przemysł
2019-12-19, 23:06
Soodi Pierogarnia – nowa restauracja na kulinarnej mapie Białegostoku
Soodi Pierogarnia działa od niecałych dwóch miesięcy, a już zdążyła podbić serca białostoczan. Ręcznie robione pierogi, przytulny wystrój wnętrza i przeszklony plac zabaw dla dzieci – obok tego miejsca naprawdę ciężko przejść obojętnie.
Biznes/firma/Przemysł
2019-12-11, 22:50
Dietetyczne Konfrontacje – relacja z konferencji
30 listopada w Warszawie odbyła się I Konferencja Dietetyczne Konfrontacje (DK2019). W wydarzeniu wzięło udział blisko 300 osób, stacjonarnie lub śledząc transmisję online. Dwunastu specjalistów z wybranych dziedzin skonfrontowało swoje podejścia dotyczące szeroko pojętej dietoterapii podczas 6 wykładów, 3 debat i warsztatu praktycznego.
Zdrowie/uroda/lifestyle
2019-12-11, 22:43
Bracia Golcowie kolejny raz zagrają na rzecz podopiecznych Stowarzyszenia „Obok Nas”
Kto już był na bożonarodzeniowym koncercie zespołu Golec uOrkiestra ten doskonale wie, że jest to niesamowite przeżycie. Teraz mamy kolejną okazję, by poczuć te emocje jeszcze raz. A ci, którzy mają problem z oryginalnym, świątecznym prezentem dla najbliższych, z powodzeniem mogą podarować im bilet na styczniowy występ energetycznych górali.
Organizacje pozarządowe
2019-12-11, 22:35
Czego nie wiesz o miodzie?
W związku z aktualną aurą wszyscy masowo przypominamy sobie, że najlepszym panaceum na przeziębienie jest nasz rodzimy miód. Dla tych, dla których wzmocnienie odporności nie jest wystarczającym argumentem przekonującym do spożywania miodu, mamy jeszcze kilka innych powodów.
Zdrowie/uroda/lifestyle
2019-12-11, 22:30
Marketing w gabinecie dietetyka
Internet jest dla dietetyków podstawowym kanałem promocji ich usług. W tym zawodzie nie wystarczy już być specjalistą od żywienia – teraz dietetycy muszą stać się także sprawnymi marketingowcami. Jakie mają możliwości i jakie narzędzia powinni wdrożyć do swojej codziennej pracy?
Biznes/firma/Przemysł
2019-12-11, 22:22
Otwarcie Makaruna w Dubaju
Największy Makarun na największej sztucznej wyspie świata już otwarty. Od 2 grudnia słynny hotel Atlantis, najbardziej instagramowy punkt w Dubaju, można podziwiać jedząc włoską pastę w wydaniu polskiej sieci – Makarun Spaghetti and Salad.
Biznes/firma/Przemysł
2019-12-11, 22:11
Profesjonalny magazyn czeka właśnie na Ciebie
Prowadzisz firmę i szukasz przestrzeni do magazynowania? Nie stawiaj na półśrodki, ale od razu wybierz miejsce idealne dla Twoich towarów. Gdzie? W Łapach koło Białegostoku!
Biznes/firma/Przemysł
2019-12-02, 21:23
Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015-2024.  Dla dziennikarzy | Zgoda cookies
Strona, którą przeglądasz jest dedykowaną podstroną serwisu biuroprasowe.pl, administrowaną w zakresie umieszczanych na niej treści przez danego użytkownika usługi Wirtualnego biura prasowego, oferowanej przez WhitePress sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku–Białej.

WhitePress sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz odesłania do innych stron internetowych zamieszczone na podstronach serwisu przez użytkowników Wirtualnego biura prasowego lub zaciągane bezpośrednio z innych serwisów, zgodnie z wybranymi przez tych użytkowników ustawieniami.

W przypadku naruszenia przez takie treści przepisów prawa, dóbr osobistych osób trzecich lub innych powszechnie uznanych norm, podmiotem wyłącznie odpowiedzialnym za naruszenie jest dany użytkownik usługi, który zamieścił przedmiotową treść na dedykowanej podstronie serwisu.